Promocija ruralnog i avaturističkog turizma u Bratuncu

BRATUNAC

Promocija ruralnog i avaturističkog turizma u Bratuncu

 

UŽ „Maja“ u partnerstvu sa UŽ „Priroda“ održalo je treću radionicu za žene i mlade za razvoj turizma u okviru projekta „Promocija i razvoj ruralnog i avanturističkog turizma na području opstine Bratunac“. Cilj radionice „Кorištenje društvenih mreža za promociju turističkih usluga i proizvoda“ je podizanje kapaciteta žena i mladih za korištenje društvenih mreža za promociju turističkih usluga i proizvoda.

Radionicu je vodio Stefan Ivanović, diplomirani ekonomista za turizam. Ovom radionicom završen je set od tri radionice iz oblasti turizma za žene i mlade koji imaju uslove i vlastite resurse za razvoj seoskog turizma.

Projekat „Promocija i razvoj ruralnog i avanturističkog turizma na području opstine Bratunac“ se provodi uz podršku bespovratnih sredstava Projekta za razvoj i promociju turizma Vijeća za regionalnu saradnju i finansiran je od Evropske unije, a provodi ga RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne kulturne i avanturističke turističke ponude.

Radionici je prisustvovalo 25 žena i mladih zainteresovanih za razvoj turizma, a u okviru projekta u toku je uspostavljanje novih turističkih proizvoda „Staza zdravlja“ i „Кuća zdravlja i tradicije“.

(Izvor: magic.ba)