Policijska uprava Zvornik preduzima preventivne aktivnosti povodom maturskih proslava

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Policijska uprava Zvornik preduzima preventivne aktivnosti povodom maturskih proslava

 

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su, u cilju prikupljanja informacija o organizovanju maturskih proslava u osnovnim i srednjim školama na području koje operativno pokriva ova Uprava, ostvarili saradnju sa predstavnicima svih obrazovnih ustanova na ovom području.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 1.6.2020. godine, dozvoljava se održavanje proslava maturskih večeri, a istim zaključkom su definisane obaveze direktora obrazovnih ustanova u pogledu načina organizovanja i proslava maturskih večeri.

Obezbijeđeno je pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, a naročito na mjestima okupljanja maturanata. Takođe, u toku su pojačane kontrole saobraćaja, obzirom da se nerijetko dešava da maturanti usljed prekomjernog konzumiranja alkohola upravljaju motornim vozilom, čime ugrožavaju svoju, ali i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na mlade da se uzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja, odnosno da ne narušavaju javni red i mir kao i da ne konzumiraju alkohol.

Takođe, PU Zvornik apeluje i na roditelje da u ovom periodu posebnu pažnju obrate na svoju djecu, kako bi izbjegli neželjene posljedice.

(PU Zvornik)