Srednjoškolci u Šekovićima oslobođeni upisnine, od opštine i ranac i knjige za učenike prvih razreda

ŠEKOVIĆI

Srednjoškolci u Šekovićima oslobođeni upisnine, od opštine i ranac i knjige za učenike prvih razreda

 

Opština Šekovići finansiraće ove godine upisninu za sve učenike koji pohađaju SŠC „Petar II Petrović Njegoš“ što je samo jedna od mjera koje će se primjenjivati ili se već primjenjuju u cilju povećanja broja učenika u ovoj ustanovi.

Miljan Vlačić, direktor škole kaže da se već godinama iz lokalnog budžeta izdvajaju sredstva za mjesečne karte u stoprocentnom iznosu za sve njihove učenike bez obzira iz koje opštine dolaze.

 

 – Godinama unazad naši učenici imaju besplatan prevoz, sada će biti oslobođeni i upisnine, a od ove godine novina je i da će svi učenici prvih razreda od lokalne uprave dobiti besplatne đačke ruksake i komplete knjiga. Zaista smo zahvalni kompletnom rukovodstvu opštine Šekovići i načelniku Momiru Ristiću koji nas stalno podržavaju u svim aktivnostima te pomažu u afirmaciji naše škole što nam puno znači u održavanju i privlačnju većeg broja učenika – rekao je Vlačić i dodao da ove godine planiraju upis po jednog odjeljenja gimnazije, medicinskih tehničara te odjeljenja bravar-zavarivač.

 – Ove godine dobili smo saglasnost za novo zanimanje, odnosno medicinskog tehničara. Zanimanje bravar-zavarivač je na spisku deficitarnih te će od strane resornog ministarstva i Vlade RS učenici koji upišu ovaj smjer imati besplatan prevoz i mjesečnu stipendiju u iznosu od 100 KM – naveo je Vlačić.

(infobirac.net)