Vlasenički lovci produžili mandate Todoroviću i Kraljeviću

VLASENICA

Vlasenički lovci produžili mandate Todoroviću i Kraljeviću

Na čelu LU „Igrišta“ i u naredne četiri godine biće Marko Todorović, odlučeno je na Izbornoj skupštini ovog Udruženja. Povjerenje vlaseničkih lovaca opravdao je i Miroslav Kraljević koji je, kao i prije četiri godine, jednoglasno izabran za predsjednika Skupštine Udruženja.

Novi-stari predsjednik obećao je da će rukovodstvo nastaviti da radi u najboljem interesu Udruženja.

– Zahvalio bih se svim delegatima na ponovnom izboru, ali to je samo jedan od pokazatelja da smo u prethodne četiri godine radili dobro.Moram istaći da smo prethodnu godinu završili sa suficitom na računu. Izvršili smo sve finanskijske obaveze prema Ministarstvu, Lovačkom savezu, Lovočuvarskoj službi, sve troškove koje smo imali, i ostvarili smo višak sredstava, što je za svaku pohvalu, i vjerujem da je to prevagnulo da se delegati odluče da nam povjere još jedan mandat. U narednom periodu ćemo ulagati u lovno-tehničke objekte, prihranu i zaštitu divljači, jer je to jedan od osnovnih uslova za dobar rad i da privučemo veliki broj lovaca. Lov može biti veliki turistički potencijal i mislim da LU „Igrišta“ može da se ostvari i u ovoj oblasti – siguran je Marko Todorović.

Miroslav Kraljević je istakao da je pokazatelj dobrog rada rukovodstva LU „Igrišta“ to što su svi dobili povjerenje lovaca i za naredne četiri godine.

– Pored Marka Todorovića i mene, na funkciji potpredsjednika Skupštine je ostao Spasoje Nikolić. Sve odluke su provedene jednoglasno, što je, zaista bilo zadovoljstvo čuti. Zahvalio bih se svima onima koji su me podržavali i koji me podržavaju. Bez sumnje ću svoj posao, kao i dosad, obavljati odgovorno, na najvišem nivou, kao što to radim i kao načelnik opštine, na zadovoljstvo svih naših građana. Zakazani su novi sastanci, napravljen plan rada, u skladu sa zakonom smo poredali sve kako treba: plan za lovnu sezonu, kalendar…Moram istaći da imamo izuzetnu saradnju sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i lov, Lovačkim savezom Republike Srpske, pomoćnikom ministra Goranom Zubićem, predsjednikom Saveza Savom Minićem, koji su zaista sjajni, veliki ljudi koji pomažu rad našeg Udruženja. Već naredne sedmice imam zakazan sastanak sa ministrom, na kome ćemo se dotaći i tematike vezane za lov i lovstvo. Idemo uspješno u nove četiri godine i bićemo tu za sve, sve dok nas budu birali – obećao je predsjednik Skupštine LU „Igrišta“.

LU „Igrišta“ broji oko 200 lovaca.

izvor: vlasenica24