TŠC Zvornik: Dogovorena saradnja sa „Mint automotiv Evropa“

MA Izdvojena ZVORNIK

TŠC Zvornik: Dogovorena saradnja sa „Mint automotiv Evropa“

 

Predstavnici Tehničkog školskog centra iz Zvornika i kineske kompanije „Mint automotiv Evropa“, koja ima predstavništvo i fabriku u Loznici, dogovorili su saradnju u organizaciji praktične nastave i zapošljavanja nakon završenog školovanja.

Renomiranu kinesku kompaniju, koja se bavi proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju, predstavljala je Zorka Milošević, menadžer za ljudske resurse. Nju su dočekali direktor škole Goran Grujić, profesor elektro grupe predmeta dr Božo Ilić i profesor mašinske grupe predmeta Albert Buh.

Glavna tema razgovora i posjete je dogovor o saradnji kineske kompanije sa školom.

– Posjeta Zorke Milošević i interesovanje kompanije kao što je „Mint automotiv Evropa“ predstavlja veliku čast za nas i pokazuje da se kadar koji obrazujemo vrlo lako prilagođava modernim tehnologijama i uslovima na tržištu. Dogovorena je saradnja u organizaciji praktične nastave i zapošljavanju učenika koji su završili našu školu – istakao je direktor Goran Grujić.

Grujić je naveo i da je kompanija „Mint automotiv Evropa“ zainteresovana za sve profile koje imaju u školi, a trenutno su im najinteresantniji učenici trogodišnjih zanimanja (zanati) i tehničari za CNC tehnologije.

– Planiramo da već od septembra organizujemo praktičnu nastavu u njihovim pogonima uz odlične uslove. U razgovoru je pomenuto i da je kompanija zainteresovana za plaćen angažman učenika tokom raspusta – dodao je Grujić.

„Mint“ isporučuje dijelove mnogim svjetski poznatim proizvođačima automobila. Кupci MINT-a zajedno čine 80 odsto ukupnog globalnog učešća na tržištu automobila. Proizvodni pogoni „Mint“-a uveli su mnoge napredne proizvodne linije, a procesi uključuju ekstruziju, koekstruziju, valjanje, savijanje, štancanje, ubrizgavanje, površinsku obradu (koja uključuje plastičnu i metalnu boju), oplatu, hromiranje, eloksiranje i još mnogo toga.

„Mint“ je formirao strateške saveze sa svetski poznatim proizvođačima auto delova, koji su posvećeni konstantnom poboljšanju efikasnosti proizvodnje. Кompanija „Mint“ je u potpunosti iskoristila sveobuhvatne prednosti u troškovima i tehnologiji kako bi održala korak sa brzorastućom industrijom. 

(Izvor: jutsczv.org)