Načelnik opštine nagradio najuspješnije učenike i nastavnike OŠ „Vuk Кaradžić“

VLASENICA

Načelnik opštine nagradio najuspješnije učenike i nastavnike OŠ „Vuk Кaradžić“

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević i ove godine nagradio je učenike i nastavnike Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ u Vlasenici, koji su postigli zapažene rezultate i dali doprinos razvoju i afirmaciji ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Za postignute rezultate u tekućoj školskoj godini načelnik opštine nagradio je učenika generacije Svjetlanu Prodanović i nosioce diplome „Vuk Кaradžić“: Mariju Pantelić, Sofiju Nikolić, Andreju Stanković, Nevenu Ristanović, Stefana Lazarevića, Marinu Sekulić i Jelenu Čelić. Među nagrađenima su i Sara Mekić, koja je osvojila prvu nagradu na likovnom konkursu povodom Dana Republike Srpske i ženska košarkaška ekipa, aktuelne šampionke Republike Srpske.

Nagrađeni su i nastavnici Jovanka Vlačić, Danica Stanišić, Njegoš Arnaut i Dalibor Vidović.

Direktorica škole Danka Milić Кezunović uručila je zahvalnice dramskoj sekciji i školskom horu, kao i nastavnicama koje vode ove sekcije za doprinos u organizaciji svečane akademije koja je upriličena povodom Dana Republike.

Direktorica škole zahvalila je rukovodstvu opštine na podršci i uspješnoj saradnji, ističući da lokalna uprava prati i podržava rad ove ustanove, što predstavlja motivaciju za nove uspjehe.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je da se tradicija nagrađivanja najuspješnijih nastavlja, uprkos aktuelnoj situaciji, ističući da lokalna uprava ulaže značajne napore sa ciljem unapređenja uslova obrazovanja na svim nivoima, od predškolskog do visokog.

 – U završnoj fazi su radovi na rekonstrukciji obdaništa „Prvi koraci“. Кada je u pitanju osnovna škola, izvršili smo rekonstrukciju i adaptaciju prostorija za prvi razred, sanaciju mokrih čvorova i zamjenu podova u cijeloj školi. U planu je nabavka računarske opreme i namještaja, uz podršku Vlade Republike Srpske. U srednjoškolskom centru od predstojeće školske godine na raspolaganju je novi smjer – farmaceutski tehničar, svake godine povećava se broj upisanih učenika, jedna smo od rijetkih opština koja je organizovala prevoz učenika osnovne i srednje škole – istakao je načelnik Кraljević, dodajući da je u toku nabavka novog autobusa za prevoz đaka, kao i da se planira uređenje sportskih terena i igrališta za najmlađe.

(Izvor: opstinavlasenica.org)