SŠC „Petar Kočić“: U toku unutrašnji i vanjski radovi, do kraja godine đački restoran

MA Izdvojena ZVORNIK

SŠC „Petar Kočić“: U toku unutrašnji i vanjski radovi, do kraja godine đački restoran

 

U zvorničkon SŠC „Petar Kočić“ pauza u nastavi za vrijeme korona virusa iskorištena je za završetak planiranih radova na tekućem održavanju. Prema riječima Biljane Pisić, direktorice škole ovi radovi su povezani i sa obilježavanjem jubileja stogodišnjice srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku.

 – U toku su radovi na rekonstrukciji kompletne krovne konstrukcije i oluka, a vrijednost ovih radova je oko 5.000 KM. Naši domari su nastavili sa krečenjem učionica, hodnika i farbanju klupa u unutrašnjosti objekta i dvorištu škole. Uradili su i laminat u zbornici i prostoriji za pušače – rekla je Pisić i dodala da će do jubileja škole biti urađen i đački restoran.

 – U narednom periodu planiramo da od dvije učionice napravimo đački restoran koji će koristiti ne samo školi i učenicima za praktičnu nastavu nego i za cijelu lokalnu zajednicu. Za ovaj projekat imamo punu podršku od Gradske uprave koja će nam pomoći u finansijskom smislu. Ukoliko nam prođe međunarodni projekat sa školom iz Rume dobićemo i kompletnu opremu za ovaj restoran – navela je Pisić i dodala da se u skladu sa mogućnostima radi na kompletnoj zamjeni elektroinstalacija u školi.

 – Do sada smo zamijenili instalacije u desetak učionica i u skladu sa raspoloživim sredstvima nastavljamo i dalje da radimo na ovom pitanju. Zgrada je stara, instalacije nisu mijenjane od izgradnje škole, a potrebe su svaki dan sve veće jer se sve više u nastavi koristi informatička oprema što se pokazalo kao dobro i u vrijeme korona virusa – zaključila je Pisić.

(infobirac.net)