Simetići danas putuju u Padovu na transplantaciju bubrega

MA Izdvojena ŠEKOVIĆI

Simetići danas putuju u Padovu na transplantaciju bubrega

 

Sedamnaestogodišnji Milan Simetić iz sela Kalablače u opštini Šekovići danas putuje sa majkom Snežanom u kliniku u Padovi, gdje će mu biti urađenja transplantacija bubrega, a donor je njegova majka.

Milanu je već ranije urađena transplantacija jetre i sve kontrole su nakon pregleda bile uredne. Njegova majka Snežana kaže da su nakon dugih ispitivanja svi nalazi uredni te može da bude donor svom sinu.

 – Zahvaljujući himanitarnim akcijama koje su ranije sprovedene ostalo je dovoljno novca nakon transplantacije jetre da se uradi i transplantacija bubrega. I ranije smo trebali da idemo za Italiju, ali je zbog korona virusa sve pomjereno. Milan je redovno išao na dijalizu, ali je opet imao visok krvni pritisak te se nadamo da će nakon uspješne transplantacije sve biti u redu – kaže četrdesetčetvorogodišnja Snežana i dodaje da su kod Milana ovi zdravstveni problemi otkriveni prije četiri godine te da se od tada aktivno bore za njegovo ozdravljenje kroz transplantaciju organa.

Ono što dodatno brine Snežanu jeste zdravlje njene 24-orogodišnje kćerke Mileve koja ima iste zdravstvene probleme i već je krenula na dijalizu.

 – Mileva trenutno, kao i moj suprug Joviša, radi u Hrvatskoj. Ona je počela da osjeća iste zdravstvene probleme te je su doktori uputili na dijalizu. Njeno zdrastveno osiguranje pokriva proces dijalize, ali će i ona morati da prođe isti proces kao i Milan, odnosno moraće da uradi transplantaciju jetre i bubrega. Ukoliko dođe do toga nadam se opet pomoći dobrih ljudi i organizacija koji su nam nesebično pomogli kada je trebalo da prikupimo novac za Milana – priča ova hrabra majka koja zaslužuje ne samo svaku vrstu pomoći već i veliko poštovanje za borbu i odricanje kako bi pomogla svojoj djeci.

Snežana je nezaposlena i vodi brigu o porodici, odnosno djeci. Kako nam je Snežana rekla njen suprug Joviša, iako je ratni vojni invalid, je, „trbuhom za kruhom“ otišao da radi u Hrvatsku.

Svi želimo i nadamo se da će operativni i postoperativni period kod Milana i Snežane proteći u najboljem redu.

(infobirac.net)