Konobar iz zvorničkog restorana „Šoja“ našao i vratio izgubljena dokumenta i novac – nekoliko dana tražili vlasnike

MA Izdvojena ZVORNIK

Konobar iz zvorničkog restorana „Šoja“ našao i vratio izgubljena dokumenta i novac – nekoliko dana tražili vlasnike

 

Nakon što su nekoliko dana pokušavali da pronađu vlasnike, konobar Goran Trišić i vlasnica restorana Sretanka Šoja vratili su izgubljena dokumenta i novac jednom od gostiju, odnosno porodici Kianoša Rezaida i Ljubice Jovanović. Ovo nije prvi put da osoblje restorana „Šoja“, u nekom od svoja tri restorana, u gradu, na obali jezera i u Drinjači, vraća zaboravljene stvari, među kojima je bila i kamera koju su, preko agencije, vratili u daleki Hong Kong.

Goran Trišić, koji već pet godina radi kao konobar, kaže da su i ranije vraćali kako novčanike tako i druge predmete.

 – Torbica je ostala na stolici gde je gost sjedio, a ja sam, čim sam primijetio potrčao za njima, ali su već bili otišli. Drago mi je da smo ih našli i vratili stvari – ističe Trišić.

Ljubica Jovanović, čiji je suprug Kianoš Rezaido, inače njemački državljanin, zaboravio stvari ispričala je kako se sve desilo.

 – Pošto sam kao srednjoškolka svraćala u njihov restoran u gradu, a kasnije sa surpugom i u riblji restoran, kada su otvorili ovaj objekat u Drinjači, pošto živimo u obližnjoj Kamenici, došli smo na ručak. Prije samog polaska, stariji sin nam je rekao da je mlađi sin izašao sam na parking pa smo u žurbi istrčali napolje te je suprug zaboravio torbicu sa dokumentima – rekla je Jovanović, koja se još jednom zahvalila na ovom gestu jer su im dokumenta veoma važna.

 – Živjeli smo u Kataru deset godina, a početkom marta smo došli u Kamenicu jer smo čekali da nam odobre put u SAD. Zatkla nas je korona tako da smo sada tu – kaže Jovanović, koja od odlaska u inostranstvo i formiranja porodice često dolazi u rodni kraj, pogotovu za krsnu slavu i Božić, a ljeti sa djecom provede u Kamenici i po dva ili tri mjeseca.

Vlasnica resotrana Sretanka Šoja kaže da su prvo pomislili da će, kada vide da nema dokumenata, gosti sami doći po njih.

 – Pošto nikada sami ne otvaramo zaboravljene stvari, pozvali smo i kuvaricu te nas troje otvorili torbicu i vidjeli dokumente. Pošto se niko nije javljao, a radilo se o stranom državljaninu, te znajući šta bi značilo da ostane bez dokumenata, pozvali smo policiju, a oni su nam saopštili da vjerovatno borave u Kamenici jer su imali prijavu boravišta. Preko prijatelja smo došli do broja Ljubičine sestre i tako ih pozvali da dođu po zaboravljene stvari – istakla je Šoja, koja pohvalila svoje konobare istakavši njihovo poštenje prema klijentima i dodala da je to najbolja preporuka i za strane i za domaće turiste koji bilo kao tranzitni turisti ili namjernici dolaze u njihove ugostiteljske objekte.

Šešir ostao kao suvenir

Sretanka Šoja kaže da su jednom prilikom vratili novčanik čovjeku koji je krenuo na aerodrom i dalje za Pariz, prošle godine su jednoj porodici „spasili“ ljetovanje jer su zaboravili sav novac koji su ponijeli na more, te su se nakon njihovog poziva vratili iz Rogatice u Zvornik po izgubljene stvari, jednu kameru su preko agencije sa kojom sarađuju vratili u daleki Hong Kong, a jedino je ostao šešir jedne Kineskinje koji sada stoji kao suvenir u restoranu.

(infobirac.net)