Potpisani ugovori sa deset pripravnika u Vlasenici

VLASENICA

Potpisani ugovori sa deset pripravnika u Vlasenici

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević je potpisao ugovore sa deset pripravnika, koji će u narednih 12 mjeseci pripravnički staž obavljati u Opštinskoj upravi Vlasenica, u skladu sa programom Vlade Republike Srpske za podršku zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom.

Кraljević je poželio dobrodošlicu pripravnicima, izrazivši zadovoljstvo što se fakultetski obrazovanim kadrovima pomaže da kvalitetno obave pripravnički staž i tako steknu uslov za polaganje stručnog ispita i dobijanje stalnog zaposlenja.

 – Svaki pripravnik će imati priliku da bude angažovan u svim opštinskim odjeljenjima i službama. Na ovaj način lokalna uprava pokazuje brigu o mladim ljudima i da čini sve kako bi ih zadržala i omogućila im da stvore uslove za budući rad, buduće angažovanje, jer je pripravnički staž početni osnov i glavni uslov kako bi se mlad čovek mogao zaposliti – rekao je Kraljević.

Na području opštine Vlasenica u protekle dvije godine više od 40 mladih sa visokom stručnom spremom dobilo je priliku da obavi pripravnički staž, kako u opštinskoj upravi, tako i u javnim ustanovama i preduzećima.

(Izvor: opstinavlasenica.org)