Petrović: Isplata otpremnina radnicima u narednih 30 dana

REGION ZVORNIK

Petrović: Isplata otpremnina radnicima u narednih 30 dana

 

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović rekao je da će proces isplate otpremnina radnicima koji odlaze iz ovog preduzeća biti realizovan u narednih 30 dana.

 – Riječ je o 550 ljudi, prosječna otpremnina će biti oko 40.000 КM plus obaveze koje se moraju platiti državi i to će biti realizovano u sljedećih 30 dana – rekao je Petrović, dodavši da je ovaj proces bio zamrznut u vrijeme pandemije virusa korona, te da se za odlazak iz preduzeća uz otpremnine javilo 950 ljudi.

Petrović je naveo da je prije nekoliko dana dogovoreno da svi potpišu sporazume 25. juna i dobiju novac u rokovima – po potpisu sporazuma šest prosječnih plata, a ostatak u roku od 60 dana od potpisivanja, dodavši da je novac za te namjene rezervisan.

On je za ATV rekao da ERS i dalje ima višak zaposlenih i da se mora reorganizovati sistem koji treba da živi od onih prihoda koje mu je Regulatorna komisija za energetiku propisala.

Petrović je naveo da to trenutno nije moguće i da su zato tome pristupili.
On je rekao da ERS godišnje prometuje više od 600 miliona КM, te da je najveći uplatilac prihoda u budžet Srpske sa više od 9.500 direktno zaposlenih radnika u Srpskoj.

(Izvor: elektrobijeljina.com)