Zvornički srednjoškolci briljiraju i na onlajn takmičenjima – Veljko Sandić iz fizike najbolji u konkurenciji učenika trećih razreda

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornički srednjoškolci briljiraju i na onlajn takmičenjima – Veljko Sandić iz fizike najbolji u konkurenciji učenika trećih razreda

 

Veljko Sandić, učenik trećeg razreda gimnazije u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ bio je najbolji na onlajn takmičenju iz fizike koje je odlično organizovalo Društvo fizičara Istočne Hercegovine. On je u konkurenciji učenika trećih razreda bio najbolji osvojivši 18,75 bodova, a drugoplasirani učenik je imao 11,5 bodova što Sandićev uspjeh čini još značajnijim.

Sandić kaže da je takmičenje bilo izazovno zbog svog formata.

 – Ovo takmičenje nije bilo kao do sada organizovana takmičenja od strane RPZ-a, što je za mene bio poseban izazov. Sistem testiranja je bio sličan polaganju prijemnog ispita pa je ovo bila idealna prilika da provjerim svoje dosadašnje znanje iz fizike. Zahvaljujem se Društvu fizičara Istočne Hercegovine na organizaciji ovog takmičenja i, naravno, svojoj profesorici Jeleni Perić Vuković, koja mi je kontinuirano pružala podršku tokom priprema. Mišljenja sam da je ovo takmičenje u velikoj mjeri i dobra priprema za polaganje prijemnog ispita za upis na fakultet koji me očekuje naredne godine – rekao je Sandić, koji je i ranije osvajao nagrade na regionalnim i republičkim takmičenjima iz različitih predmeta. 

Veljko Sandić je redovno išao na dodatnu nastavu iz fizike kod profesorice Jelene Perić Vuković, koja ga je ovom prilikom pohvalila za rad i zalaganje.

 – Veljko je izuzetan učenik koji voli fiziku i koji voli da radi. Osim na dodatnoj nastavi mi smo zajedno vježbali i nakon prekida nastave, dakle onlajn, ali je on najviše radio sam. Čestitam mu na još jednom velikom uspjehu – istakla je Perić Vuković.

Sandić i ranije imao uspjehe na takmičenjima

Na zvaničnom sajtu Društva fizičara Istočne Hercegovine uz prezentovanje razultata organizatori su se zahvalili svim onima koji su pomogli održavanje takmičenja.

 – Hvala vam na trudu i učešću, nadamo se da vam je bilo zanimljivo da prođemo zajedno kroz ovo malo putovanje fizikom. Кao što smo i obećali, prvo mjesto u svakom razredu dobiće na poklon vrijednu knjigu (svakako vezanu za oblast fizike), a prva 3 mjesta u svakom razredu plaćeno učešće (smještaj, hrana) na našoj Zimskoj školi fizike koju organizujemo već nekoliko godina uz pomoć grada Trebinja i RPZ-a, od prošle godine i Ministarstva omladine i sporta. Posebno se zahvaljujemo profesorima Rodoljubu Bavrliću, Veri Elez i Dobroslavu Slijepčeviću, kao i studentima – bivšim takmičarima, Jeleni Lazić i Borisu Barišiću, koji su nam svesrdno pomogli da sastavimo zadatke i za probno i za oficijelno takmičenje. Ogromnu zahvalnost dugujemo i mr Milku Babiću, koji je svojim savjetima omogućio da poboljšamo sve naše ideje i bio dostupan za bilo kakva pitanja i nedoumice. Nadamo se da ste zadovoljni vašim rezultatom i da je igra bila „fer“. Svima nama koji volimo fiziku nedostajalo je republičko takmičenje ove godine, i želja je bila da bar pokušamo malo da tu prazninu ublažimo, posebno jer znamo koliko ste se sa svojim profesorima spremali, još od septembra. Vaš odziv, čak 130 učenika u 5 razreda dovoljno pokazuje koliko je ta tvrdnja istinita. Svima želimo srećan nadolazeći raspust, a malim maturantima želimo da se upišu u školu koju žele (u šta ni najmanje ne sumnjamo) – stoji na sajtu DFIH.

(infobirac.net)