Zvornički vrtić počinje sa radom 1. juna, grupe po 15-oro djece – danas i sutra testitranja radnika

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornički vrtić počinje sa radom 1. juna, grupe po 15-oro djece – danas i sutra testitranja radnika

 

Nakon što je 18. marta odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije prestao sa radom, zvornički vrtić „Naša radost“ od ponedjeljka, 1. juna, će ponovo početi sa redovnim aktivnostima uz poštovanje svih propisanih mjera. 

Vukomir Stanković, direktor vrtića „Naša radost“ istakao je da su dobili i nove preporuke prema kojima je moguće da u jednoj grupi boravi do petnestoro djece, a ranije je bilo omogućemo maksimalno desetoro djece u jednoj grupi.

 – Na ovaj način olakšan je posao i vaspitačima i djeci, ali i roditeljima. Mi ćemo primjenjivati maksimalne higijenske mjere i potpuno smo spremni za to. U proteklih sedam dana je urađeno sve kako bismo spremno dočekali mališane – rekao je Stanković. 

On je dodao da su iz predostrožnosti čekali sa ponovnim pokretanjem rada i dodao da su u drugim gradovima požurili te nisu testirali radnike. 

 – Mi ćemo danas i sutra završiti testiranje svih zaposlenih i tako spremno dočekati 1. jun – rekao je Stanković i na pitanje novinara o načinu plaćanja obaveza za vrtić dao pojašnjenje.

 – Plaće se samo polovina marta, odnosno onoliko koliko su djeca išla u vrtić. Naravno, za april i maj niko ništa ne plaća – istakao je Stanković.

(infobirac.net)