U zvorničkoj osnovnoj školi biračko mjesto za glasanje u odustvu za izbore u Srbiji

MA Izdvojena ZVORNIK

U zvorničkoj osnovnoj školi biračko mjesto za glasanje u odustvu za izbore u Srbiji

 

U zvorničkoj Osnovnoj školi Sveti Sava biće otvoreno biračko mjesto za glasanje u odsustvu za izbore u Srbiji koji će se održati 21. juna. Kako su danas saopštili u Gradskoj upravi u Zvorniku na pres konferenciji nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, pravo glasa će imati državljani Srbije koji žive u BiH. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je ovim putem pozvao sve građane koji imaju pravo glasa da izađu na izbore te se zahvalio Vladi Srbije na projektima koje su do sada finansirali u Zvorniku.

 – Ovo je prilika da pokažemo da nas Drina kao države razdvaja, ali nas kao narode spaja. I sa jedne i sa druge strane žive i Srbi i Bošnjaci i mi treba zajedno da živimo – rekao je Stevanović i dodao da će glasanje u odsustvu biti omogućemo i u Banjaluci i Sarajevu te Zagrebu, Beču i drugim gradovima.

 – Svi oni koji se do 1. juna prijave u ambasadi Srbije u Sarajevu ili dostave prijavu putem aktivista će moći da glasaju u odsustvu 21. juna u Zvorniku. Oni koji se ne prijave moći se da glasaju na ranijim biračkim mjestima u Srbiji kao i prethodnih godina – istakao je Stevanović.

(infobirac.net)