U Srbiji od 1. juna dozvoljeni skupovi do 1000 ljudi, utakmice uz prisustvo publike

REGION

U Srbiji od 1. juna dozvoljeni skupovi do 1000 ljudi, utakmice uz prisustvo publike

 

Na predlog Kriznog štaba, zabrana okupljanja za više od 50 ljudi biće preinačena u ograničenje na više od 1.000 osoba na otvorenom. Novi predlog ublažavanja restriktivnih mera stupiće na snagu odmah po usvajanju u Vladi Srbije.

– Ono što će se zadržati je zabrana okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru, to ćemo morati da poštujemo ako ne želimo drugi talas pred samo leto. To znači da se mora vratiti i javni prevoz, zapošljavanje i rad, ali uz korišćenje mera zaštite. Ako ignorišemo prisustvo ovog virusa, onda nije nemoguće da ćemo imati probleme. Iskreno se nadam da će biti razumevanja od strane javnosti i naše populacije – kazao je tada epidemiolog Predrag Kon.

Sportska takmičenja na otvorenom moći će da se održavaju sa prisustvom publike takođe od 1. juna, uz uslov da među gledaocima bude obezbeđen razmak od jednog metra, saopštio je danas Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. Odluka je doneta za sve sportove koji se igraju napolju.

Fudbal je u Srbiji suspendovan od marta zbog pandemije korona virusa, a nastaviće se od petka.

Pošto je publici dozvoljeno prisustvo od 1. juna, utakmice 27. kola kojima će se nastaviti šampionat, igraće se bez navijača.

Utakmice 27. kola zakazane su za 29, 30. i 31. maj. Do kraja sezone igraće se četiri kola Super lige i ostatak utakmica u Kupu Srbije.

izvor: blic.rs