Nagrađeni najbolji učenici i profesori SŠC ,,Milorad Vlačić” iz Vlasenice

VLASENICA

Nagrađeni najbolji učenici i profesori SŠC ,,Milorad Vlačić” iz Vlasenice

Aktuelna situacija izazvana pandemijom virusa korona spriječila je da Dan škole u vlaseničkom Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ bude obilježen onako kako dolikuje – prigodnom manifestacijom, ali nije uspjela spriječiti da budu nagrađeni svi oni koji su to svojim rezultatima u ovoj školskoj godini zaslužili.

Ilinka Ninić, v.d. direktora, je uz poštovanje svih propisanih mjera, ugostila nagrađene i pohvaljene učenike, nastavnike i predstavnike Opštine Vlasenica.

– Iako je Dan škole za nas veoma značajan datum i navikli smo da ga obilježavamo svečano, sa svim našim đacima i radnicima, ali i mnogobrojnim gostima, ove godine smo bili prisiljeni da to uradimo u drugačijim uslovima. Učenici i profesori su u školu dolazili u manjim grupama, u različitim terminima, ali to nije nimalo umanjilo svečarsku atmosferu. Važan je cilj, a on je bio da nagradimo sve one koji su to svojim zalaganjem i uspjesima zaslužili – rekla je Ninićeva.

Iako su zbog prekida nastave u martu, spriječeni da učestvuju na mnogim takmičenjima, četiri učenika su nagrade zaslužili do tada postignutim rezultatima, a to su: Petar Jurošević i Miloš Pavlović, koji su osvojili prva mjesta na Regionalnom takmičenju iz matematike za prve, odnosno druge razrede, Miloš Samardžić i Marajana Mićić, koji su u Beogradu, na Nacionalnom geografskom takmičenju, zauzeli prvo i treće mjesto.

– Nagrađeni su i njihovi mentori, profesori Rade Ivanović, Rade Majstorović i Dragan Ilić. Za izuzetan doprinos kulturnom životu u našem Centru , a posebno za organizaciju Dana Republike, nagrađene su profesorice LJiljana Mandić, i Tatjana Golijanin, dok je profesorica Vesna Drljić nagradu zaslužila svojim angažmanom u uspostavljanju Festivala dramskih pozorišta u našoj školi. Članovi Dramsko-recitatorske sekcije i školskog Hora dobili su zahvalnice, a čim budemo u mogućnosti, njih ćemo nagraditi odlaskom na neki jednodnevni izlet, kao što je to već bio slučaj. Ova školska godina će ostati upamćena po onlajn nastavi, a profesoru informatike Darku Dimitriću smo zahvalni što je brzo reagovao, formirao školski blog i olakšao nam izvođenje nastave na ovaj način. Naravno, nismo mogli zaobićini one bez čije podrške bi naše funkcionisanje umnogome bilo otežano, a to su načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i naš doskorašnji kolega, zamjenik načelnika Goran Đurić, kojima smo pripremili zahvalnice – navela je Ninićeva.

Nagrade najboljima uručila je predsjednica Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić.

– Od 2016. mi svake godine, povodom Dana škole nagrađujemo đake koji postižu najbolje rezultate, ne samo na regionalnom i republičkom, nego i na svjetskom nivou, pa je ovo na neki način prešlo i u tradiciju. Ovu djecu treba stimulisati i nagrađivati, jer se razlikuju prema svom odnosu prema školi i svoje slobodno vrijeme ulažu u učenje i zbog toga postižu rezultate. Lokalna zajednicane samo da skromnim nagradama želi da podstakne djecu i mentore koji rade sa njima, nego se trudi da kroz razne infrastrukturne projekte obezbijedi što bolje uslove, pa se trenutno radi na modernizaciji grijanja, ali i postavljanju moderne hemijske laboratorije koja će biti potrebna svim đacima, a posebno učenicima koji od septembra upišu novi smjer – farmaceutski tehničar. Naš srednjoškolski centar izvodi divne generacije, one su buudućnost prije svega našeg grada, a kasnije i Republike Srpske, izveli su mnogo magistara, čak i doktore nauka, što dovoljno govori o kvalitetu nastave i nastavnog kadra – istakla je Trampićeva.

Goran Đurić, zamjenik načelnika opštine, naveo je da se u obrazovanje u Vlasenici mnogo ulaže.

– Srednjoškolski centar u Vlasenici je rasadnik talenata što pokazuju rezultati na svim takmičenjima, već godinama. Lokalna uprava se na svaki način trudi da pomogne razvoj obrazovanja u našoj lokalnoj zajednici, a o tome dovoljno govore radovi koji su trenutno u toku i u predškolskoj ustanovi, osnovnoj školi, a posebno izgradnja studentsko-đačkog doma. Ono što je važno napomenuti je da opština Vlasenica snosi troškove prevoza za sve učenike putnike koji pohađaju nastavu u našim školama, a trenutno je u završnoj fazi nabavka školskih autobusa, kao i opremanje moderne hemijske laboratorije – naveo je Đurić.

Dan škole u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici obilježava se 22.maja.

izvor: vlasenica 24