Zvornički Dom omladine dobija digitalni projektor – više projekcija u više termina

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornički Dom omladine dobija digitalni projektor – više projekcija u više termina

 

Gradska uprava u Zvorniku krenula je u proceduru nabavke profesionalnog projektora za digitalne projekcije filmova za Dom omladine kako bi mogli da vrše projekcije većeg broja filmova i u više termina. Ideja o nabavci se javila zbog činjenice da su dosadašnje projekcije zavisile od produkcije koja je iznajmljivala svoju opremu, a vrijednost novog projektora bi trebala biti između 70.000 i 80.000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović istakao je da do kraja ovog mjeseca očekuju ponude za nabavku projektora nakon čega će biti pregledana tenderska dokumentacija.

 – Cilj nam je da omogućimo upravi Doma omladine da organizuje više bioskopskih projekcija i to više dana i u nekoliko termina. Nabavkom novog projektora oni neće zavisiti od drugih, a moći će više da zarade što će otvoriti mogućnost da ova ustanova više ulaže i u druge kulturne sadržaje. Ujedno, želimo da što više ulažemo u kulturni život, a u Zvorniku je zaista velika bioskopska publika te će sigurno u narednom periodu biti i više posjetilaca u sali Doma omladine  – rekao je Ivanović.

Đorđe Deurić, direktor Doma omladine kaže da će nabavkom ove opreme Zvornik biti jedan od rijetkih gradova koji će imati digitalni bioskopski projektor. 

 – Naime, uskoro ćemo moći da u Domu omladine realizujemo redovan bioskopski repertoar. Imaćemo mogućnost da gledamo premijere svjetskih, novih filmova kada se budu prikazivali i u drugim gradovima. Do sada smo imali rijetko bioskop na repertoaru, tj. jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca. Distributer nam je do sada ustupao svoj projektor. Nastavljamo saradnju sa istim distributerom, ali sada ćemo imati mogućnost projekcije svaki dan. To će dodatno ojačati kapacitete Doma omladine i mislimo da će Zvornik biti centar regije u ovoj oblasti kulture.  Nadamo se da će sa završetkom borbe sa virusom korona krenuti jedna lijepa priča u našem Zvorniku i da će ovaj projektor doprinijeti kulturnom razvoju grada i cijele regije – smatra Deurić. 

(infobirac.net)