Brnabić o otvaranju granica susjednih zemalja: Nećemo uvoditi recipročne mjere, naši građani ne treba da idu tamo gdje su nepoželjni

REGION

Brnabić o otvaranju granica susjednih zemalja: Nećemo uvoditi recipročne mjere, naši građani ne treba da idu tamo gdje su nepoželjni

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila zvanična Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je premijerka Ana Brnabić povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kaže premijerka, neće uvoditi recipročne mJere, ali je istakla da naši građani ne treba da idu tamo gdje su nepoželjni.

Ana Brnabić je za Pink rekla da su naši građani sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, jer mi, kako je istakla, nismo lagali da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa.

 – Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvijek govorimo istinu – rekla je premijerka, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih.

Srbija, međutim, neće odgovorati recipročnim mjerama prema crnogorskim građanima.

 – Nećemo sprečavati običnim crnogorskim građanima da posjete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije sprečavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane – rekla je Brnabićeva.

Istakla je da u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore Srbija neće imati milosti.

 – Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negdje moraju da odu ne idu tamo gdje su građani Srbije nepoželjni – poručila je premijerka.

(Izvor: rts.rs)