Tokom vikenda sankcionisano 40 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

ZVORNIK

Tokom vikenda sankcionisano 40 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 21. do 24. maja 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 330 učesnika u saobraćaju, od kojih je 119 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 275 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 40 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Devet vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su tri učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 76 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
U toku protekla četiri mjeseca 2020. godine, na području Policijske uprave Zvornik iz saobraćaja su isključena 122 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 32 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

infobirac.net