U obdaništu „Prvi koraci“ održana edukacija za roditelje i zaposlene

VLASENICA

U obdaništu „Prvi koraci“ održana edukacija za roditelje i zaposlene

 

U renoviranim prostorijama predškolske ustanove „Prvi koraci“ danas je održana edukacija za zaposlene i roditelje, u okviru projekta Jačanje kapaciteta i uslova za boravak djece u predškolskoj ustanovi u Vlasenici stvaranjem boljih preduslova za kvalitetan i sveobuhvatan rast i razvoj.

Na edukaciji se govorilo o temama: saradnja roditelja i dječijih vrtića, dječije loše navike koje sputavaju pravilan govor i fizičko vaspitanje i njegov značaj za predškolski uzrast.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević rekao je ovom prilikom da im je cilj da svojim najmlađim sugrađanima obezbijede što bolje uslove za život.

 – Cilj nam je da naša djeca u narednom periodu uživaju i kvalitetno provode vrijeme u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi – istakao je Кraljević.


Vrtić je otvoren 1980. godine, a ovo je prva rekonstrukcija. Pored renoviranja postojećih prostorija, najavljeno je i uvođenje novina u radu ove ustanove. U vrtić je trenutno upisano 55 djece koja su podijeljena u 2 starosne grupe, a nakon rekonstrukcije očekuje se i povećanje broja upisane djece.

 – Novine su otvaranje jasličke grupe koja će omogućiti djeci od prve do treće godine da mogu boraviti u našem vrtiću. Takođe, imaćemo na raspolaganju fiskulturnu salu i rođendaonicu, koje do sada nismo imali –  rekla je direktorica predškolske ustanove Marija Todorović.

Roditelji ističu zahvalnost, a djeca sa nestrpljenjem iščekuju kraj rekonstrukcije kada će moći vrijeme provedeno u vrtiću iskoristiti na najbolji mogući način.

Projekat se finansira sredstvima Finansijskog mehanizma i donatorskim sredstvima Vlade Republike Srbije, uz sufinansiranje Opštine Vlasenica.

Vlada Republike Srbije obezbijedila je sredstva u iznosu od 200.736,62 КM, dok je u sklopu Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj obezbijeđeno 99.947,25 КM.

Projekat je uspostavljen kroz zajedničku saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasade Švajcarske u BiH, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

(Izvor: opstinavlasenica.org)