Pedesetsedmogodišnji Miodrag Čvorak iz Zvornika podnio prijavu protiv pripadnika Granične policije BiH – Čvorak: Tukao me je vezanog

ZVORNIK

Pedesetsedmogodišnji Miodrag Čvorak iz Zvornika podnio prijavu protiv pripadnika Granične policije BiH – Čvorak: Tukao me je vezanog

 

Pedesetsedmogodišnji Miodrag Čvorak iz Zvornika podnio je prijavu protiv pripadnika Centralnog istražnog ureda Granične policije iz Sarajeva jer ga je, kako kaže, tukao vezanog te ga verbalno vrijeđao i tjerao da leži u bari. Čvorak navodi da su ga pripadnici Granične policije našli gdje pored zabačenih strukova pored rijeke Drine sjedi, a oko 700 metara dalje od njega su hvatali dvojicu ljudi koji su krijumčarili dvoje teladi iz Srbije.

On je dodao da su pripadnici Granične polcije koji su ga našli da peca 21. maja pola sata poslije ponoći, bili korektni dok nisu došli pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije iz Sarajeva.

 – Jedan od njih mi je prišao, iako sam bio vezan, i rekao da legnem u baru. Ja sam rekao da je hladno i da ne mogu leći, ali je on ponovio. Ja sam čučnuo i onda me je udario preko ruke u glavu. Nakon što nisam pao on je prišao i udario me koljenom u butinu i iznad kuka. Psovao mi je majku, a ja sam odgovrio da mi je majka umrla, a drugi se izgalamio na mene i rekao da ćutim. Potom sam mu rekao da je mangup jer tuče vezanog čovjeka od 60 godina i psuje mu majku, a on je mene pitao da li hoćeš da se tučeš sa policijom, a ja sam odgovrio da neću i da to nikada nisam radio. Potom su me odveli, a ja sam do 11 časova bio u njihovm prostorijama kada sam zbog krvarenja i bolova zatražio da idem kod doktora. Prethodno sam nazvao i advokata – ističe Čvorak kome su sve povrede konstatovane ljekarskim nalazima.

On je dodao da nema nikakve veze sa krijumčarima koje su pokušavali da uhvate, te da se događaj desio oko 700 metara od njega i da ne zamjera ni što su ga priveli već samo zato što je bio pretučen.

 – Sve i da sam kriv niko nema pravo da me tuče. Stoga sam otišao u PU Zvornik i pijavio slučaj, a oni će ga dalje proslijediti Tužilaštvu i unutrašnjoj kontroli – ispričao je Čvorak.

Iz PU Zvornik su nam potvrdili da im je iz zvorničkog Doma zdravlja prijavljeno da im se prijavilo lice inicijala M.Č. koje je izjavilo da gu pretukli pripadnici Granične policije BiH.

 – Pripadnici PU Zvornik postupili su po prijavi te provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi provjerili navode iz prijave i utvrdili činjenično stanje – rekao nam je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.  

(infobirac.net)