Gradska uprava finansira utopljavanje zgrade TŠC-a

MA Izdvojena ZVORNIK

Gradska uprava finansira utopljavanje zgrade TŠC-a

 

U Tehničkom školskom centru u Кarakaju u toku su radovi na utopljavanju zgrade za šta je iz budžeta Grada Zvornika izdvojeno 23.400 КM.

Radi se izolacija i fasada na sjevernoj i zapadnoj strani zgrade ćime će spoljašnjost objekta biti kompletno renovirana, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović koji je naglasio da će se na ovaj način ostvariti značajne energetske uštede i biće stvoreni mnogo bolji uslovi za pohađanje nastave učenika i za rad zaposlenih.

Direktor škole Goran Grujić podsjetio je da je izolaciona fasada na južnoj i istočnoj strani urađene 2018. godine kroz zajednički projekat Grada Zvornika i UNDP-a u vrijednosti od 70.000 КM. U ovoj srednjoškolskoj ustanovi tada je zamijenjen i preostali dio vanjske stolarije. Iz budžeta Grada u prošloj godini izdvojeno je 20.000 КM za asfaltiranje parkinga kod ove škole.

 – Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradskoj upravi jer nam kontinuirano pružaju podršku u realizaciji svih projekata koji doprinose da škola bude ljepša i da se uslovi u njoj stalno podižu na viši nivo – rekao je Grujić.

Od 2014. godine u Tehnički školski centar uz podršku Gradske uprave Zvornik, UNDP-a i Кabineta predsjednika Republike Srpske uloženo je više od 400.000 КM.

Radovi na utopljavanju zgrade trebalo da budu završeni do polovine juna.

U školskoj 2019/20 godini ovu školu pohađa 631 učenik.

(Izvor: gradzvornik.org)