Pismo direktora TŠC ,,Karakaj” Gorana Grujića upućeno maturantima

ZVORNIK

Pismo direktora TŠC ,,Karakaj” Gorana Grujića upućeno maturantima

 

Neprilike koje su zahvatile svijet nisu ni nas mimoišle: grubo, nemilosrdno su vas istjerale iz škole baš u vrijeme kad vam je, vjerovatno, ponajljepše bilo dolaziti: da još koji dan dokazujete profesorima da ste naučili, da ste zaradili veću ocjenu, a o maturantskim nestašlucima, druženju – bolje je da i ne govorim.

Ipak, ni te neprilike nisu vas sasvim rastavile od škole: nađeno je rješenje i većina vas je radom na daljinu potvrdila svoju predanost radu, školi i takav pečat udarila na kraju svog srednjoškolskog staža. ČESTITAM VAM! Na taj način ste dokazali da onaj ko hoće, ko zna, nađe rješenje kako da savlada prepreke a prepreka će uvijek biti, neminovno. Nadamo se, nikad vipše ovako nemilosrdnih.

DRAGI MATURANTI!

Sada je došlo vrijeme da se i ovakav način rada privodi kraju, da se razilazimo – svako svojim putem. Ipak, sigurno je da srednja škola neće ostati „tamo negdje u Karakaju“ , da će sve, neminovno, ostati u prošlosti. Znanje, radne navike koje ste stekli, druženje, ne mogu se tek tako ostaviti i otići.

Većina vas je svojim odnosom prema radu, ponašanjem, sigurno i rezultatima rada dala značajan doprinos da se o ovoj školi pričaju lijepe priče – istinite. Ja sam vam istinski zahvalan zbog tog doprinosa.

Istovremeno ste tim istim radom utvrdili čvrste temelje, pripremili staze koje vode postizanju većih rezultata na putevima kojim nastavite – bez obzira kuda vas vodili ti putevi. Želim najiskrenije i vjerujem da će to zaista biti putevi uspjeha vrijedni svakog poštovanja. To bi bio najljepši izraz zahvalnosti svima nama koji smo uložili svoje znanje, istinski radili da vas usmjerimo putevima uspjeha, da jednog dana s ponosom kažemo: „On(a) je bio(bila) naš učenik!“

Volio bih, naravno, da sam ove riječi izgovorio pred vama, na maturskoj večeri koju ste, svakako, zaslužili. Bilo bi lijepo vidjeti vas svečano odjevene, razdragane…Predivan maturski defile, predivno veče! Bilo bi lijepo, ali bih rekao ove iste riječi, želje!

Zato: SREĆAN ZAVRŠETAK SREDNJE ŠKOLE!

SREĆNI VAM PUTEVI KOJIM DALJE HODILI!

Direktor

Grujić Goran, dipl.inž.el.tehn.