Nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

Nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova

 

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da nema odluke republičkih organa o otvaranju noćnih klubova u Srpskoj.

Tokom skupštinske rasprave o potvrđivanju akata koje je doniijela predsjednica Republike Srpske za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom, Rešićeva je rekla da je odluka Republičkog štaba za vanredne situacije da ugostiteljski objekti moraju sačekati pisanu instrukciju da bi promijenili radno vrijeme u bilo kom smislu.

– Moraju se poštovati i svi dosadašnji zaključci o okupljanju i o obavezi nošenja zaštitnih maski – istakla je Rešićeva.

Kada je riječ o lokalnim štabovima koji su potencijalno donosili drugačije mjere od Republičkog štaba za vanredne situacije, Rešićeva je napomenula da su svi bili dužni da primjenjuju minimalno odluke Republičkog štaba, a mogli su biti rigorozniji u određenim stvarima.

– Ako je tu bilo određenih propusta, to će se analizitari kada sve ovo prođe, a prema našim saznanjima nije ih bilo – rekla je Rešićeva.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je u Narodnoj skupštini da se u javnosti pojavila informacija da su neki lokalni štabovi donijeli odluku o radu noćnih klubova.

(Izvor: rtrs.tv)