Gradonačelnik nagradio najbolje zvorničke srednjoškolce

MA Izdvojena ZVORNIK

Gradonačelnik nagradio najbolje zvorničke srednjoškolce

 

Povodom Dana grada, 21. maja, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primio je danas 17 vukovaca i četiri učenika generacije trećeg i četvrtog stepena zvorničkih srednjih škola. Na tradicionalnom prijemu povodom 610 rođendana grada gradonačelnik ih je nagradio za njihov trud i uspjeh koji su postigli tokom srednjoškolskih dana.

 – U ime Gradske uprave i moje lično ime želim da vam se zahvalim na svim rezultatima koje ste do sada postigli i da vam poželim sreću i sve dobro u godinama koje su pred vama. Sada ste na jednoj životnoj prekretnici koja vam donosi dosta toga novog i drugačijeg, ali ne sumnjam da ćete se snaći, jer ste navikli da vrijedno radite. Pripremili smo vam skromne nagrade, ali one pokazuju da mi vidimo ono što vi radite i rezultate koje postižete. Vi ste četrnaesta generacija koju ispraćam i svima poručujem da svakog dana treba nešto novo da naučite i neprekidno se usavršavate. Кada god vam se ukaže prilika budite humani i solidarni i ne zaboravite svoje profesore, prijatelje, komšije, sugrađane, svoj grad, ma gdje da vas put odnese – rekao je Stevanović.

On je dodao da svi vukovci u srednjoj školi imaju pravo na stipendiju iz gradskog budžeta, podsjetivši da Grad Zvornik već godinama stipendira veliki broj studenata koji redovno upišu školsku godinu.

Zbog pandemije virusa korona ove godine izostale su tradicionalne višednevne manifestacije, a 610 rođendan našeg grada obilježen je prijemima vukovaca srednjih škola, odličnih osnovaca slabijeg materijalnog stanja, strijelaca protivgradne zaštite i predstavnika medija. Druženja su protekla u prijatnoj atmosferi, a uz zahvalnost za njihov rad uručeni su im i novčani iznosi za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno ukupno 9.000 КM.

(GU Zvornik)