Na korona virus u Republici Srpskoj pozitivno još 14 osoba – Ukupno testirano 466 osoba

REGION

Na korona virus u Republici Srpskoj pozitivno još 14 osoba – Ukupno testirano 466 osoba

U protekla 24 časa u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testirano je 466 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 14 osoba u RS.

Riječ je o pet muškarca i devet žena. Dvije osoba muškog pola su mlađe životne dobi i tri osobe su srednje životne dobi. Pet osoba ženskog pola je srednje i četiri starije životne dobi, saopštili su iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dvije osobe su iz Gacka i Modriče, i po jedna osoba je iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića.

– Dvije osoba su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno pet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licem, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu – navodi se u saopštenju.

Do sada je u RS potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo RS do sada je preminulo 97 osoba sa pozitivnim testom na virus korona.

U RS do sada je na novi virus korona testirano ukupno 22.919 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.030 osoba, a nadzor je završen kod 29.295 osoba.

infobirac.net