Zamjenik ministra Siniša Ilić čestitao Lani Bastašić nagradu Evropske unije za književnost

REGION

Zamjenik ministra Siniša Ilić čestitao Lani Bastašić nagradu Evropske unije za književnost

 

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić uputio je čestitku Lani Bastašić, dobitnici nagrade Evropske unije za književnost za 2020. godinu za roman ,,Uhvati zeca” .

– Biti dobitnik ovakve nagrade, koja se dodjeljuje jednom u tri godine, za svako je poštovanje i divljenje. Raduje činjenica da nagrada podrazumjeva i mogućnost prevođenja Vašeg djela na jezike unutar Evropske  unije, što je izuzetna prilika za širu promociju Vašeg djela, ali i kulture našeg naroda. Nadam se da će Vaše djelo pronaći put do čitalaca širom Evrope i postati dio evropske književnosti, a Ministarstvo civilnih poslova će u okviru svojih nadležnosti nastojati da podrži, kako Vas, tako i sve mlade stvaraoce – naveo je Ilić.

Nagrada Evropske unije za književnost prepoznaje talentovane pisce u usponu širom Evrope, a uključuje 41 zemlju učesnicu programa ,,Kreativna Evropa – inicijative”, koji ima za cilj da ojača kulturni i kreativni sektor na evropskom kontinentu. Svake godine Evropska unija za književnost bira jednog pobjednika iz trećine zemalja učesnica. Ovogodišnjim izdanjem nagrađeni su pisci iz 13 zemalja.

infobirac.net