Pismo direktorice SŠC ,,Petar Kočić” Biljane Pisić, upućeno zvorničkim maturantima

ZVORNIK

Pismo direktorice SŠC ,,Petar Kočić” Biljane Pisić, upućeno zvorničkim maturantima

Dragi maturanti!

Prije četiri godine, kada ste upisivali srednju školu niko od nas nije mogao slutiti da će kraj školske godine biti završen nastavom na daljinu. Pored srednjoškolskih uspomena, uvijek je u sjećanju svakog maturanta na prvom mjestu maturska ekskurzija i matursko veče. Ekskurziju ste imali i bilo vam je lijepo, ali nažalost pandemija vam nepravedno ukrade to matursko veče…
Ipak budite jaki, hrabri i slijedite svoj put, svoje snove. Težite ka njihovom ispunjenju. Važno je da je smrt zaobišla naš grad, naše porodice… Svima nama koji smo vas obrazovali četiri godine, provodili sa vama mnogo vremena nije nimalo jednostavno ovako se rastati sa jednom generacijom. Pratili smo vaše uspone i padove, sazrijevali ste, savladavali iskušenja, razvijali intelektualne sposobnosti. Kroz srednje obrazovanje postali ste zreliji, uplemenjenog uma proširili svoje vidike.

Sad, zadnja dva mjeseca postali ste heroji, kao i vaši profesori.
Svi smo se našli u nezavidnoj situaciji, u nečemu nepoznatom.
Neposredno pred pandemiju kao i uvijek pokazali ste humanost, darovali krv, pripremali humanitarni koncert…
Razmišljajte o lijepim stvarima, o upisu na fakultet, o životu poslije pandemije. Nepravedno oduzeta tri mjeseca četvrtog razreda i matursko veče jeste šteta, ali generacije će vas pamtiti po tome da ste uspjeli u nenormalnim uslovima poštovati profesore, roditelje, učiti i završiti uspješno školovanje. Vi ste pobjednici!

Gradska uprava i gradonačelnik u prethodnih trinaest godina su vas podržavali u svemu: nagrade za najbolje, prevoz za takmičenja, pokloni i stipendije za “vukovce” i sve one koji to zaslužuju.
Malo je lokalnih zajednica koje se na tako odgovoran način odnose prema mladima. Tako će biti i ovog puta, Vukovci i đaci generacije će biti nagrađeni.

Trudite se da budete što bolji i uspješniji, ne zaboravite ko ste, šta ste i šta želite!
Želim vam mnogo uspjeha u budućem životu, vi to zaslužujete! Sjetite se da pripadate generaciji koja završava 2020. u vremenu pandemije da ste dali svoj maksimum i postali heroji! Srećno!

Direktor
Biljana Pisić