Zvornička biblioteka dobila računar na poklon, a kroz projekat 3D štampač

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornička biblioteka dobila računar na poklon, a kroz projekat 3D štampač

 

Narodna biblioteka u Zvorniku dobila je na poklon računar u vrijednosti 1.000 KM, a kroz projekat sa IOM-om dobili su još jedan 3D štampač čija je vrijednost 6.500 KM.

Sve ove donacije su bile vezane za rad zaposlenih u ovoj ustanovi na izradi vizira za medicinske i druge radnike. Direktorica biblioteke Nega Stjepanović zahvalila se na donaciji i istakla da su štampač dobili kroz projekne aktivnosti koje su sprovodili tokom pandemije korona virusa.

 – Nakon što je čuo za naš humanitarni rad na izradi vizira te kome smo ih sve donirali, naš sugrađanin Mile Jokić iz Gornjih Grbavaca je odlučio da i on nama pomogne te nam je kupio nov računar. Kroz projekat sa Međunarodnom organizacijom za migracije dobili smo još jedan 3D štampač, tako da ih sada imamo dva što će biti iskorišćeno za različite radionice i edukaciju mladih ljudi, a vjerovatno ćemo prvo krenuti sa onlajn radionicama – rekla je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da su čitaoci i dalje vjerni knjizi te da postoji dobro interesovanje za pisanu riječ istakavši da nakon ponovnog otvaranja poštuju sve propisane mjere nadležnih.

(infobirac.net)