Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije: Vlast pretvara Crnu Goru u satansku zajednicu

REGION

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije: Vlast pretvara Crnu Goru u satansku zajednicu

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohje je, dan nakon poruka Mila Ðukanovića vezanih za kritike SPC i formiranje crkve nacionalnih Crnogoraca izjavio da crnogorski predsjednik propovijeda “satansku crkvu i da hoće Crnu Goru da pretvori o demonsku, satansku zajednicu”.

Amfilohije, poručuje da satanske crkve stvaraju bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vijekove, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Vladika je to rekao na liturgiji u Cetinjskom manastiru povodom praznika Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvu put unesenta na današnji dan u ovaj hram.

Ðukanović je juče na konferenciji za novinare, povodom dvije godine mandata, rekao da “SPC hoće da upravlja Crnom Gorom” i da određuje njen pravac i karakter u budućnosti.

“Ako to ne prihvate i žele crkvu nacionalnih Srba u Crnoj Gori – u redu. Ali tada ćemo morati stvoriti i crkvu nacionalnih Crnogoraca….”, rekao je, između ostalog, Ðukanović, koji je negirao da ima bilo kakve veze s hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika Budimljansko-nikšićke eparhije.

izvor: nezavisne.com