Milići: Nedjelja Crvenog krsta obilježena u znaku pandemije korona virusa

MILIĆI

Milići: Nedjelja Crvenog krsta obilježena u znaku pandemije korona virusa

 

Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta u Milićima od 8. do 15. maja, bilo je u znaku pandemije virusa korona. Opštinska organizacija (OO) Crvenog krsta, akcenat je stavila na pomoć najugroženijim građanima, a izostale su aktivnosti u školama, jer su zbog pandemije, škole zatvorene polovinom marta. Sekretar OO Crvenog ksta u Milićima Savo Đukanović kaže da su volonteri ove organizacije u proteklih, nešto više od dva mjeseca, bili na usluzi građanima, prvenstveno onim najstarijim.

 – Nama se javilo preko 30 volontera, što je bio odličan odziv, ali mi nismo imali potrebe za tolikim brojem volontera, tako da smo odredili 12 volontera koji su bili aktivni i isto toliko je bilo u pripravnosti. Od početka pandemije smo imali preko 400 posjeta, a naši volonteri su pružili 286 usluga kada je u pitanju nabavka hrane, odlazak u Dom zdravlja po recepte, kupovina lijekova, čak su naši volonteri dizali i penzije za nekoliko penzionera što govori koliko su povjerenje imali prema našim volonterima – kaže Đukanović.

Takođe, OO Crvenog krsta Milići obezbijedila je i podijelila 70 prehrambeno-higijenskih paketa koji su uručeni građanima kojima je ta vrsta pomoći bila neophodna.

 – Preko prijatelja iz Zvornika sam obezbijedio 500 zaštitnih maski, od toga smo 450 podijelili najugroženijim građanima i radnicima komunalnog preduzeća, a 50 smo ostavili za naše volontere. Podijelili smo i 7 paketa, građanima islamske vjeroispovijesti, koje je povodom ramazanskog posta obezbijedio CK RS – kaže Đukanović .

Kada je u pitanju saradnja sa Društvom CK BiH, Đukanović kaže da su imali pomoć pri opremanju lokalnog karantina u Sportskoj dvorani u Milićima, a da će namještaj i ostala oprema nakon raspuštanja karantina, ostati na korištenje OO CK Milići.

Đukanović napominje da je Nedjelja Crvenog krsta, ove godine bila obilježena u skladu sa situacijom koju je nametnula pandemija virusa korona, tako da su aktivnosti sa osnovcima i srednjoškolcima izostale.

Nedjelja Crvenog krsta ove godine je obilježena pod sloganom Naši volonteri i osoblje ostaju na poslu za vas. Molimo vas, ostanite kod kuće zbog njih.

(Izvor: magic.ba)