Testirano 417 uzoraka – Na korona virus u Republici Srpskoj pozitivno još 12 osoba

REGION

Testirano 417 uzoraka – Na korona virus u Republici Srpskoj pozitivno još 12 osoba

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testirano je 417 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba u Srpskoj.

Riječ je o dva muškarca i deset žena. Dva muškarca su srednje životne dobi, pet žena je srednje životne dobi, a pet žena je starije životne dobi, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Banjaluke, tri iz Prijedora, i po jedna osoba je iz Broda, Čelinca, Kotor Varoši i Prnjavora. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u RS potvrđeno 1.278 slučajeva korona virusa, a ukupno su preminule 92 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 643 osobe.

Do sada je na novi korona virus (SARS-CoV-2) testirano ukupno 21.700 osoba.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je i još 13 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Laktaša, Doboja, Čelinca i Istočnog Sarajeva i svi testovi su negativni.  Takođe, testirano je i 20 vaspitača iz dječijih vrtića iz Banjaluke, Broda i Teslića i ovi nalazi su takođe negativni. U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.588 osoba, a nadzor je završen kod 27.967 osoba.

izvor: srpska info