Poslovno-informatički tehničar – još jedno novo zanimanje u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ (VIDEO)

MA Izdvojena ZVORNIK

Poslovno-informatički tehničar – još jedno novo zanimanje u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ (VIDEO)

 

SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika pored ekonomskih i turističkih tehničara u školskoj 2020/2021. godini upisuje i jedno odjeljenje, 24 učenika, poslovno-informatičkih tehničara, što je još jedno novo zanimanje koje se uvodi od ove godine.

Predsjednik Aktiva profesora ekonosmke grupe predmeta Darka Tolj kaže da su, sagledavajući potrebe poslodavaca i Zavoda za zapošljavanje, tj. sve veće potražnje za kadrovima koji pored znanja iz ekonomije moraju raspolagati i informatičkim znanjima, došli do zaključka da bi uvođenjem poslovno-informatičkog smjera te potrebe bile zadovoljene.

 – Prednosti školovanja na ovom smjeru su što će učenici pored znanja iz ekonomije, steći i široko informatičko znanje koje im omogućava primjenu informacionih tehnologija u procesu poslovanja. Završetkom školovanja učenici će steći praktična znanja i vještine za obavljanje ekonomskih i informatičkih  poslova u preduzećima privatnog i državnog sektora. Četvorogodišnje školovanje na  poslovno-informatičkom smjeru odlična je osnova za studiranje na mnogim fakultetima kao što su fakultet informacionih tehnologija, ekonomski fakultet – smjer poslovna informatika, pravni, fakultet organizacionih nauka i mnogi drugi – kaže Darka Tolj.

Mladi ljudi koji nemaju namjeru da studiraju imaće mogućnost brzog zaposlenja, a oni koji planiraju da studiraju, zanimanje poslovno-informatički tehničar pruža odličnu osnovu za to.

(infobirac.net)

FOTO: Ilustracija, arhiv – infobirac.net