Od danas otvorene igraonice, krenuli treninzi

MA Izdvojena ZVORNIK

Od danas otvorene igraonice, krenuli treninzi

 

Od danas mogu da rade dječije igraonice i dozvoljavaju se aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa. Oni su dužni da preduzmu sve mjera propisane u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja bolesti COVlD-19 na radnom mjestu.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja i Bolnica nemaju novotestiranih lica. U COVID odjeljenju zvorničke bolnice nije hospitalizovan ni jedan pacijent. Na području grada Zvornika u kućnoj izlolaciji nalazi se 336 osoba, dok je ova mjera završena za 1.326 lica. U proteklom danu Кomunalna policija obavila je 25 kontrola lica u kućnoj izolaciji i sve su bile uredne. Policijski čas je prekršilo jedno lice, a ostale mjere zabrane su poštovane. Na graničnim prelazima evidentirano je 2.487 prelazaka, od čega na ulazu u BiH 1.243, a na izlazu 1.244.

Obavezne zaštitne mjere u zajednici protiv virusa korona su nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, fizičko rastojanje od dva metra, te neophodne mjere pojačane lične higijene.

Obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da nose zaštitne maske i poštuju fizičku distancu.

(GU Zvornik)