„Za dlaku“ od plavih do „palih anđela“ – zamalo dronom oborio avion američke akrobatske grupe

MA Izdvojena SVIJET

„Za dlaku“ od plavih do „palih anđela“ – zamalo dronom oborio avion američke akrobatske grupe

 

Kontroverzni snimak dronom se pojavio na internetu u kojem je čovek koji je kontrolisao letelicu prišao njom na samo nekoliko metara od putanje kojom su se kretali piloti „Plavih anđela“, jedne od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa.

Uz saundtrek iz Top gana, kratak snimak pokazuje šest „Plavih anđela“ u avionima F/A-18 „hornet“ kako iznad Detroita izvode niz zahtjevnih manevara.

Tokom snimka se vidi da dron prilazi opasno blizu avionima rizikujući sudar, što je moglo da od vježbe napravi tragediju.

Kako je naveo sajt Ejviejšonist (Aviationist), snimak je prvobitno objavio korisnik koji je sve naloge na društvenim mrežama uskoro ugasio, ali su drugi ljudi video-materijal ponovo okačili na Jutjub.

Korisnik koji je ponovo postavio snimak napisao je da je to „jedna od najneodgovornijih, glupih, nesmotrenih, moronskih i veoma opasnih stvari koje sam ikada video da je neko sa dronom uradio“.

On je takođe poslao materijal i drugim vladinim bezbjednosnim agencijama da istraže i pronađu onoga ko je kontrolisao dron.

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Ilustracija, agencije