Ne kupujte rukavice, jer više ne trebaju, a kada su trebale bile su skupe ili ih nije bilo

ZVORNIK

Ne kupujte rukavice, jer više ne trebaju, a kada su trebale bile su skupe ili ih nije bilo

Uredbom Vlade RS koja je donijeta juče građani u zatvorenom prostoru više nisu obavezni da od zaštitne opreme nose rukavice, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno. Ova uredba je objavljena u svim sredstvima javnog informisanja i na sajtu Vlade RS, ali izgleda da to nije dovoljno, pa u pojedinim bankama, marketima i javnim institucijama još uvijek traže obavezno nošenje rukavica.

Naša ekipa je danas pokušala da uđe u Novu Banku i nije nam bilo dozvoljeno bez rukavica uz objašnjenje da oni nisu dobili nikakvu odluku po kojoj rukavice nisu obavezne u zatvorenom prostoru. Iz komunalne policije smo saznali da ni oni nisu dobili potvrdu ove odluke. 

Kakva smo mi država i ovo je jedan od pokazatelja, jer je na snazi vanredno stanje i svaka odluka Vlade RS koja se pojavi na zvaničnom sajtu bi trebala odmah postati pravosnažna, ali to kod nas nije slučaj i svi tumače zakone kako oni hoće.

Iskreno se nadamo da će predsjednik Vlade RS Radovan Višković kada krene iz Banjaluke u Miliće obići sve poslovnice Nove Banke u Republici Srpskoj i svakom službeniku pojedinačno prenijeti odluku da rukavice nisu obavezne u zatvorenom prostoru. Možda je još logičnija odluka da svi ministri krenu i po ostalim bankama, čiji uposlenici ne čitaju odluke na sajtu Vlade RS, pa da pojedinačno svima objasne detalje iz ove i još nekih odluka koje još nisu dobili u bankama. 

Od svega najviše koristi imaju apotekari koji su nabavili rukavice kada one više ne trebaju. Kada su trebale nije ih bilo ili su imale cijenu kao da su pravljene od nekih specijalnih supstanci i jedna jednokratna rukavica je koštala 40 feninga!!!

Ne kupujte rukavice, jer vam više ne trebaju!!!

infobirac.net