U OŠ „Branko Radičević“ rekonstrukcija fiskulturne sale

BRATUNAC MA Izdvojena

U OŠ „Branko Radičević“ rekonstrukcija fiskulturne sale

 

Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Bratunca izabrana je za učešće u projektu obnove i modernizacije sportskih dvorana u osnovnim školama i fakultetima sporta u BiH koji finansira EU u okviru podrške za razvoj sporta u BiH, saopšteno je iz ove škole.

 – Sa velikom radošću želimo da obavijestimo sve učenike, roditelje i nastavnike da je naša škola izabrana za učešće u Projektu obnove/modernizacije sportskih dvorana u osnovnim školama i fakultetima u BiH koji finansira Evropska Unija, u okviru EU podrške za razvoj sporta u BiH – kažu iz bratunačke osnovne škole.

Kako je saopšteno iz škole, u je toku priprema tehničke dokumentacije za obnovu nakon čega će uslijediti kompletno renoviranje fiskulturne sale, uključujući i svlačionice i mokre čvorove.

Realizacijom ovog projekta u školi će biti znatno poboljšani uslovi rada za održavanje časova fizičkog vaspitanja.

Iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine kažu da je trenutno projakt u drugoj fazi.

 – Prva faza projekta, koja je započela u novembru 2019. godine, odabir krajnjih korisnika – osnovnih škola u BiH i Fakulteti sporta u BiH, uspješno je okončana krajem februara 2020. godine – kažu iz ovog ministarstva.

U toku je druga faza projekta, koja zahtijeva obilazak objekata i detaljan opis problema sa izradom projektne dokumentacije koji je usporen zbog pandemije virusa korona.

Nakon prikupljanja projektne dokumentacije pristupiće se izradi tenderske dokumentacije, a implementacija projekta planirana je 2021. godine.

(Izvor: esrebrenica.ba)