Postavljen dezinfekcioni tunel na ulazu u Dom zdravlja u Vlasenici

VLASENICA

Postavljen dezinfekcioni tunel na ulazu u Dom zdravlja u Vlasenici

 

Predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta su, u sklopu obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, vlaseničkim medicinarima poklonili tunel za dezinfekciju, koji je montiran na ulazu u Dom zdravlja.

Milena Neđić, sekretar ove organizacije u Vlasenici, istakla je da je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta BiH, jedan od najzaslužnijih za ovu donaciju.

 – Smatram da će ova vrijedna donacija dobro doći našem Domu zdravlja, i da će olakšati rad medicinskim radnicima, jer će imati manje obavezea oko dezinfekcije i radnika i pacijenata, jer će svako ko dođe u krug Doma zdravlja, morati da prođe kroz tunel, a samim tim biće i dezinfikovan –  navela je Neđićeva.

Direktorica vlaseničkog Doma zdravlja Jagoda Petrović navodi da će tunel za dezinfekciju u narednom periodu postati neophodnost.

 – Iako mjere jenjavaju i malo se smirila situacija, mi ćemo vjerovatno cijelog života morati živjeti sa mogućnošću da će se korona pojaviti, i ovaj tunel je nešto što je veoma potrebno i za nas je ovo značajna donacija. Ovo je jedan od sistema zaštite, od sistema prevencije. Ukoliko poštujemo mjere prevencije, onda možemo da očekujemo da ćemo suzbiti ne samo virus korona, nego i sve druge viruse i infekcije – napomenula je direktorica Doma zdravlja u Vlasenici.

Кompanija „Кoka-kola“ donirala je Crvenom krstu BiH određeni broj tunela za dezinfekciju koji se postavljaju ispred zdravstvenih ustanova. Princip je jednostavan. U tunelu se generiše jedan aerosol koji sadrži dezinficijense te se na taj način vrši površinska dezinfekcija u 99,9 % slučajeva.

Tunel raspolaže sa punjenjem oko 60 litara, što je dovoljno za 1.500 prolaznika, a radi na bazi senzora – koristeći sredstva za dezinfekciju. Dezinfekcioni tunel nije štetan, stvara se zaštitni sloj, koji traje 24 časa.

(Izvor: opstinavlasenica.org)