Nova pravila: Rukavice više nisu obavezne ni u prostorijama, ali maske i distanca jesu

MA Izdvojena ZVORNIK

Nova pravila: Rukavice više nisu obavezne ni u prostorijama, ali maske i distanca jesu

 

Građani u zatvorenom prostoru više nisu obavezni da od zaštitne opreme nose rukavice, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno, saopštio je danas Republički štab za vanredne situacije, koji je donio Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona.

 – U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane novim virusom korona obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju – navode iz Štaba.

Na snazi ostaje zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

– Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske. U zatvorenim prostorijama pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korišćenja zaštitne maske, obavezno je pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja – navodi se u saopštenju.

(Izvor: srpskainfo.com)