Nedeljko Jović imenovan za novog zamjenika ministra sigurnosti BiH

ZVORNIK

Nedeljko Jović imenovan za novog zamjenika ministra sigurnosti BiH

Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH za zamjenika ministra sigurnosti imenovan je Nedeljko Jović, koji je do sada uspješno obavljao dužnost komadanta jedinice Žandarmerije PU Zvornik.

Nakon imenovanja novi zamjenik ministra sigurnosti BiH u izjavi za Srpska info je istakao da će učiniti sve kako bi na pravi način reprezentovao Republiku Srpsku.

– Želim da pokažem u Vijeću ministara BiH da mogu da odgovorim na sve postavljene zadatke, jer sam došao kao kadar koji je radio u MUP-u RS i dobro poznaje policijske poslove. Kao jedan od prioriteta za sigunost BiH bih istakao probleme sa migrantskom krizom, jer nas prema najavama u narednom periodu očekuje veliki migrantski talas. Moramo spremno da odgovorimo na taj izazov zbog činjenice da među migrantima nalazi puno lica koja nisu prošla nikakvu bezbjedosnu provjeru od odredišta sa koga su krenuli do granice BiH. Znam da postoji puno problema sa finansijama i da fali oko 500 policajaca, kako bi granice BiH bile potpuno sigurne – rekao je Jović.

On je istakao da saradnja među policijskim agencijama u BiH mora biti unaprijeđena po mnogim pitanjima.

– Pored jačanja granice sigurno ću se zalagati da sve policijske agencije u BiH još bolje sarađuju po pitanju deradikalizacije i i resocijalizacije povratnika sa sirijskog ratišta, kako bi na minimum smanjili šanse za neke terorističke akcije u BiH. Moramo učiniti sve kako bi saradnja između svih policijskih agencija na osnovu zakona bila podignuta na veći nivo za dobrobit svih građana BiH – rekao je Jović, koji se zahvalio Socijalističkoj partiji na ukazanom povjerenju.

Na mjesto zamjenika ministra sigunosti BiH Nedeljko Jović je imenovan kao kadar Socijalističke partije, a bez ijedne zamjerke je prošao provejru CIK-a BiH i sve bezbjedosne provjere SIPA-e.

infobirac.net