U Srebrenici i Bratuncu zatvoreni lokalni karantini

MA Izdvojena SREBRENICA

U Srebrenici i Bratuncu zatvoreni lokalni karantini

 

Na Štabu za vanredne situacije opštine Srebrenica je rečeno da je i u ovoj opštini zatvoren lokalni karantin.

Načelnik opštine Srebrenice Mladen Grujičić ističe da ublažavanja mjera dolazi shodno situaciji i da je potrebno da se i dalje sprovode mjere prevencije i zaštitie kako bi se održala povoljna epidemiološka situacija.

Grujičić se zahvalio svim građanima na poštovanju mjera koje su izdali nadležni gdje se pokazala velika ozbiljnost većine građana što je rezultiralo da u ovoj opštini nema zaraženih.

Na štabu je rečeno da sa radom ove sedmice treba da krene i Dječije obdanište „Poletarac“ u Srebrenici i da je u toku ispunjavanje mjera koje trebaju da sprovode kada krenu sa radom.

Takođe, shodno naredbama, dozvoljeno je okupljanje do 50 ljudi, a građanima se preporučuje da se ipak pridržavaju preporuka i da održavaju distancu i mjere prevencije.

U Srebrenici jutros je bilo 9 osoba pod nadzorom, dok je karantin zatvoren.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je na jučerašnjoj sjednici da će biti zatvoreni kontrolni punktovi u Konjević Polju i Polomu. On je rekao da je, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, dozvoljeno okupljanje maksimalno 50 osoba, ali da se ne preporučuju masovna okupljanja.

Na sjednici je bilo riječi i o radnom vremenu u kafićima i drugim objektima koji rade. Poručeno je da je radno vrijeme u svim lokalima i radnjama do 19 časova i da se vlasnici moraju pridržavati svih mjera zaštite od virusa korona.

Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 12 osoba i da su četiri izašle iz nadzora. Prilikom kontrole utvrđeno je da svih 13 osoba poštuju mjeru nadzora, koja im je određena.

(Izvor: esrebrenica.ba)