Sutra zasjeda Parlamentarna skupština BiH – Na dnevnom redu imenovanje zamjenika ministra bezbjednosti Nedeljka Jovića

REGION

Sutra zasjeda Parlamentarna skupština BiH – Na dnevnom redu imenovanje zamjenika ministra bezbjednosti Nedeljka Jovića

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je Srni da na sutrašnjoj sjednici tog doma očekuje imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloša Lučića i zamjenika ministra bezbjednosti Nedeljka Jovića i da će Savjet ministara konačno biti kompletiran.

– Kompletna procedura na svim nivoima je prošla. Postoje razumijevanja svih koji čine većinu i vjerujem da ćemo sutra imati kompletan Savjet ministara, još jednog ministra i jednog zamjenika ministra u Savjetu ministara, koliko nedostaje – rekao je Radmanović.

On je naveo da u svakom parlamentu na svijetu ima tema koje su “normalne” i čime se parlament bavi, pogotovo kada je riječ o zakonima, ali da ima i onih koje su populističke.

– Ima jedan broj poslanika koji predlaže neke populističke teme, uključujući i neke zakone koji spadaju u to što se može okarakterisati kao populizam – rekao je Radmanović.

On je dodao da na sutrašnjoj sjednici, osim obimnog dnevnog reda, ima i nekoliko inicijativa koje su populističke.

– Međutim, ne vjerujem da će to poremetiti normalan rad parlamenta – rekao je Radmanović nakon sjednice Kolegijuma Predstavničkog doma u proširenom sastavu. 

izvor: nezavisne.com