Rasvijetljena krivična djela „Teška krađa“ kojim je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 18.000 КM

BRATUNAC

Rasvijetljena krivična djela „Teška krađa“ kojim je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 18.000 КM

 

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela „Teška krađa“, izvršenih na štetu fizičkih lica u mjestu Voljavica, opština Bratunac, identifikovali su i lišili slobode lica S.S. iz Bratunca i S.M. iz Srebrenice.

Naime, navedena lica se sumnjiče da su 08/09.05.2020. godine, izvršila provalu u porodičnu kuću oštećene koja se nalazi u mjestu Voljavica, opština Bratunac, odakle su otuđili lovačko oružje, određenu količinu novca, mobilni telefon, prenosne računare, ogrlice za pse sa punjačima i kamere, pričinivši materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od 15.500,00 КM.

Dalje, lice S.S. se sumnjiči da je u aprilu mjesecu 2020. godine, počinilo dva krivična djela „Teška krađa“, gdje je iz porodičnih kuća i pomoćnih objekata u mjestu Voljavica, opština Bratunac, otuđilo zlatni nakit, trimere, kosačice i drugi alat.

Izvršenim pretresom objekata koje koriste osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u postupku.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za navedena krivična djela.

(PU Zvornik)