Perović: Policija i sudski organi prevršili svaku mjeru, među povrijeđenima ima i djece

MA Izdvojena REGION

Perović: Policija i sudski organi prevršili svaku mjeru, među povrijeđenima ima i djece

 – Narod koga večeras progone i tuku – to je naš zajednički narod – koji istovremeno čini i državu i Crkvu – poručio je rektor Cetinjske bogoslovije.

 – Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku mjeru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju – poručio je rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

 – Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povrijeđenima večeras ima i djece – a sve je to građanstvo koje je samo prije mjesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku mjeru – kazao je Perović u izjavi dostavljenoj Vijestima.

On ocjenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mjere koristi za progon Crkve. 

 – O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavijestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu iznijeti sve detalje o nepravdi i protivtakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku – to je naš zajednički narod – koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru –  poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa protivzakonitim i neosnovanim držanjem vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru.

(Izvor: vijesti.me)