Zvornički SŠC „Petar Kočić“ upisuje dva odjeljenja gimnazije društveno-jezičkog smjera – prilika za putovanja i razmjenu učenika (VIDEO)

MA Izdvojena ZVORNIK

Zvornički SŠC „Petar Kočić“ upisuje dva odjeljenja gimnazije društveno-jezičkog smjera – prilika za putovanja i razmjenu učenika (VIDEO)

 

U zvorničkom Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ sve je spremno za upis svršenih osnovaca u nekoliko zanimanja. U gimnaziji će pored jednog odjeljenja opšteg i jednog računarsko-informatičkog smjera biti upisana dva odjeljenja društveno-jezičkog smjera. Profesorica srpskog jezika i književnosti Nataša Kokoruš smatra da je prednost ovog smjera gimnazije u tome što daje široko obrazovanje iz društvenih nauka.

 – Ovome treba dodati i mogućnosti za dalje učenje i usavršavanje jezika, kako engleskog, ruskog, njemačkog tako i klasičnih jezika – kaže Kokoruš.

Učenica prvog razreda gimnazije drušveno-jezičkog smjera Anđela Ristanović iz Zvornika ističe da je oduševljena svojim izborom.

 – Ovaj smjer sam izabrala kako bih naučila jezike. Dobro govorim engleski jezik, ali sam htjela da ga usavršim, a našoj generaciji je pored ovog jezika u planu bio i njemački tako da je korist dvostruka. Inače, ne volim puno prirodne nauke, a kod nas se poslije druge godine gube fizika i hemija, biologiju imamo tri godine, a broj časova matematike se u kasnijim razredima smanjuje – rekla je Ristanovićeva i dodala da je znanje iz jezika danas „ulaznica“ u svijet jer se poznavanje engleskog jezika „podrazumijeva“, a uz njega treba znati i još neki strani jezik.

Njena drugarica iz razreda Sonja Vanovac iz Čelopeka je društveno-jezički smjer izabrala zato što voli jezike.

 – Kroz jezik učite i o kulturama drugih ljudi, odnosno naroda. To se uklapa u moju želju da putujem svijetom. Zahvaljujući izučavanju i dobrom poznavanju engleskog jezika prošla sam na razmjenu učenika u Ameriku tako da ću naredne godine biti tamo na školovanju – istakla je Vanovac.

(infobirac.net)

(infobirac.net)