Poništeni spiskovi za prijavu studenata za testiranje – sada moraju da se prvo prijave u ministarstvu

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

Poništeni spiskovi za prijavu studenata za testiranje – sada moraju da se prvo prijave u ministarstvu

 

Sve dosadašnje prijave studenata za besplateno testiranje na korona virus su poništene, a da bi bili testirani prvo se moraju prijaviti preko Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske. 

Kako su nam saopštili u Zavodu za javno zdravstvo Republike Srpske u Zvorniku, oni su jutros obaviješteni o ovoj odluci.

 – Obavještavaju se studenti koji žele da se besplatno testiraju na korona virus da je neophodno prije testiranja da budu upisani u bazu podataka Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske. To su instrukcije koje smo jutros dobili – saopštili su iz Zavoda.

Tek nakon upisa u bazu podataka resornog ministarstva studenti sa dokazom o upisu mogu doći u Regionalni centar Zvornik, odnosno Karakaj da se testiraju.

Kontaktirali smo i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske kako bismo provjerili kako će se obavljati upis u bazu podataka. Službenici su nam saopštili da će na njihovom sajtu biti postavljen link na kome će se studenti moći prijaviti te da se aktivnosti na tom polju sprovode. 

Ostaje da se vidi za koliko će ova situacija biti riješena jer je veliki broj studenata zatražio testiranje i sa nestrpljenjem očekuje povratak na fakultete, a neki od njih ispite imaju već u petak. 

(infobirac.net)