Petković: Nema osnova za bilo kakve sankcije Iliću

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

Petković: Nema osnova za bilo kakve sankcije Iliću

 

Milan Petković, potpredsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da je pravni tim analizirao cijeli slučaj i zaključio da nema osnova za bilo kakve sankcije Siniši Iliću, zamjeniku ministra civilnih poslova BiH i predsjedniku Gradskog odbora ove stranke u Zvorniku.

 – Slavljenje u kafanama i unutar vlastite kuće ne može se upoređivati, a način proslave Vaskrsa je stvar ukusa i estetike – rekao Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

– Policijski čas nije prekršen jer je to nemoguće u svojoj kući. Nisu uznemiren građani, Policijska stanice Zornik te noći nije imala nikakve prijave, a i naknadno je utvrdila da nisu prekršene nikakve propisane mjere – naveo je Stevandić.

On je napomenuo da nisu prekršene ni mjere koje uključuju nošenje zaštitnih maski i rukavica jer je ta mjera stupila na snagu 1. maja, deset dana nakon proslave Vaskrsa.

On je rekao da lično na ovaj način ne bi slavio Vaskrs, ali da ne postoji nijedna krivična prijava protiv Siniše Ilića. 

On je dodao da je ovo pokušaj Izetbegovića da korištenjem Đukanovićevih metoda targetira ljude putem vjerskih praznika.

Podsjetimo, na društvenim mrežama je objavljen video snimak proslave kojoj je prustvovao Ilić, a koji je nastao u vrijeme vaskršnjih praznika. 

Ilić je odmah reagovao je na snimak vaskršnjeg slavlja ističući da se radi o porodičnom slavlju.

Klub poslanika SDS-a i PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH predao je inicijativu za smjenu Ilića zbog proslave Vaskrsa u većem društvu u vrijeme zabrane okupljanja usljed epidemije virusa korona.

(Izvor: nezavisne.com)