Korona virusom zaražene još 23 osobe u Republici Srpskoj – Testirano 550 osoba

REGION

Korona virusom zaražene još 23 osobe u Republici Srpskoj – Testirano 550 osoba

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testirano je 550 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 23 osobe u Srpskoj.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS saopštili su da je devet osoba muškog, a 14 ženskog pola. Dvije osobe muškog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i četiri starije životne dobi. Pet žena je starije životne dobi, šest srednje i tri mlađe životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, pet iz Gacka, po dvije iz Doboja i Prijedora, i po jedna osoba je iz Broda, Dervente, Kostajnice, Modriče, Srpca i  Laktaša.

– Kod 11 osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Četiri osobe su hospitalizovane u UKC RS – navodi se u saopštenju. Do sada je u RS potvrđeno 1.168 slučajeva korona virusa, od posljedica COVID 19 preminulo je 79 osoba, a oporavilo se 511 osoba.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.783 osobe, a nadzor je završen kod 30.013 osoba. Od početka epidemije, u RS je ukupno testirano 19.108 osoba.

infobirac.net