Republički štab: Bez prisustva građana na obilježavanju Tuzlanske kolone

MA Izdvojena ZVORNIK

Republički štab: Bez prisustva građana na obilježavanju Tuzlanske kolone

 

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 34. sjednici, održanoj putem video linka, Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene zaključaka, kojim se van snage stavljaju Zaključak o ustupanju prostorija osnovnih i srednjih škola i đačkih domova broj 09-8/20 od 26.3.2020. godine i Zaključak o obaveznoj policijskoj pratnji lica koja ulaze u Republiku Srpsku broj 12-4/20 od 31.3.2020. godine.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obilježavanju istorijskih događaja za vrijeme vanrednog stanja.

– Stradanje pripadnika ЈNA u Tuzli-Tuzlanska kolona, biće obilježeno 15. maja 2020. godine, kod Spomen kosturnice na groblju Pučile u Bijeljini, polaganjem vijenca i cvijeća, uz prisustvo minimalnog broja predstavnika institucija Republike Srpske, predstavnika Grada Bijeljina i predstavnika nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (bez prisustva građana) – navedeno je u saopštenju za javnost.

U saopštenju se navodi da je Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli medicinskih maski doniranih od strane Malezije.

Republički štab za vanredne situacije saglasan je sa Informacijom o preraspodjeli medicinskih maski iz donacije Malezije, koju je na osnovu sagledanog stanja i potreba sačinila Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o dopuni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19 Republičke uprave za inspekcijske poslove u Republici Srpskoj.

(Izvor: rtrs.tv)