Predstavnici Crvenog krsta donirali pakete za bebe i tunel za dezinfekciju

MA Izdvojena ZVORNIK

Predstavnici Crvenog krsta donirali pakete za bebe i tunel za dezinfekciju

 

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta iz Zvornika donirali su bebi pakete i prehrambene proizvode za mališane koji se u porodilištu zvorničke bolnice rode tokom „Nedjelje Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja. Prema riječima Dane Mićić, sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta u Zvorniku, oni su zvorničkom Domu zdravlja donirali jedan tunel za dezinfekciju.

 – Na ovaj način želimo da obradujemo naše najmlađe sugrađane. Mi smo redovno posjećivali i vrtiće i njima tokom ove sedmice dijelili različite darove, te Centar za podršku djeci sa smetnaja u razvoju, ali sada to nije moguće. Ipak, mi ćemo sa našim volonterima obići deset najugroženijih porodica, ali i deset porodica sa četvoro i više djece i svima uručiti pakete hrane, obuće i higijene – rekla je Mićić.

Ivan Popović, direktor JZU „Bolnica Zvornik“ zahvalio se na uručenoj donaciji i istakao da je ovo druga vrijedna donacija koja u kratkom vremenskom periodu dolazi u njihovu ustanovu iz Crvenog krsta.

 – Posebno mi je drago što su to paketi za naše najmlađe stanovnike – rekao je Popović i istakao da su oni jedna od rijetkih bolnica u RS u čijem porodilištu se bilježi povećanje broja novorođenčadi.

(infobirac.net)